Darbuka, genellikle Dünya Perküsyon müzik aletleri kategorisinde sınıflandırdığımız bir davuldur. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da birçok kişinin vurmalı çalgıların lideri saydığı kadeh biçiminde bir davuldur. Güneydoğu Asya’da, yani Endonezya ve Malezya’da da yaygın olarak oynanır.

Darbuka

Darbuka, şekli ortada daralan ve tabanda genişlediğinden kadeh davul olarak bilinir. Bu şekil bir kadeh veya kadeh camına benzer. Tarihsel olarak Darbukalar kilden veya tahtadan yapılmış ve başlarına bir hayvan derisi gerilmiş; bu tür malzemeler yüksek kaliteli sesler yaratır. Bununla birlikte, tipik olarak alüminyum, bakır veya sentetik liflerden çağdaş darbukalar yapıyoruz, bunlar Darbuka’nın hasar görmesini önledikleri ve kil kadar kolay kırılmadıkları için idealdir. Ayrıca çalışmak daha kolaydır ve bu nedenle büyük ölçekli üretimi kolaylaştırır.

Darbukalar genellikle güzel ve fantastik tasarımlarla süslenir, bu da onu diğer tüm müzik aletlerinden ayırır. Pek çok kişi, Darbuka ustasının inanılmaz tasarımını ve teknik becerisini sergileyen renkli bir tasarım olmadan bir Darbuka’nın tamamlanmadığını söyler. Darbuka’nın üretildiği bölgeye göre farklı tasarımlara da sahip olabileceği dikkat çekiyor. Türkiye’den Darbukalar, Endonezya’dan farklı tasarımlar kullanan Mısır’dan farklı tasarımlar kullanıyor. Darbuka, dünyada toplu kullanımda olan en iyi süslemeli olabilir. Bu harika tasarımları yaratmak için boyalar, cilalar, Sedef değerli taşlar ve renkli metaller, plastikler ve taşlar dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri kullanabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir